Lokalområdet

Aarhus K – altid i udvikling

I Aarhus K sker der aldrig ingenting! Lokalsamfundet er i stadig og dynamisk udvikling, altid på vej fra flere steder til de næste – dog uden at glemme sig selv. Det er som en organisme, der skal være i balance for at udvikle sig sundt.

Traditionelt er Aarhus K en række kvarterer med kant til udviklingen i Aarhus. Her er til alle tider bygget nye kvarterer ind i de gamle, området har favnet nye og gamle kvarterer og har til hver tid bidraget til en moderne fremtid i Aarhus. 

Eksempler er gennem tiderne mangfoldige, hver med sin andel af fortællingen om lokalområdets kant til Aarhus – på vejen ind til Aarhus, på vejen ud af Aarhus og på vej i Aarhus. Her nævnes: Åen, Mølleengen, Brabrandstien, Ceres, Godsbanen, Banegraven, Hammelbanen, Aarhus tekniske Skole, Ridehuset, ARoS, Musikhuset, Institut for (X). 

Aarhus K har givet (og giver) kant til historie, kunst, produktion og natur – og samtidig givet mulighed for et hverdagsliv med hverdagsdrømme, elastisk spændvidde og mangfoldighed. 

Eksempelvis er det et sted, hvor du kan opleve den finkulturelle kunst med guldaldermalerier på ARoS, men samtidig lige i nabogaden opleve streetart i form af graffiti, eller lave din egen kunst i godsbanens værksteder – så det et sted, hvor du er en del af noget, har områdets muligheder side om side og gør noget i det levede liv og oplevelser.

I disse år er Aarhus K et rødglødende udviklingsområde for en moderne by. Går man en tur i lokalområdet, ser man et lokalt liv, der omfavner arbejde, uddannelser, familier, seniorer og turister. Det er et meget sammensat område med mange daglige brugere såvel lokale som personer udefra.

Spørger man de lokale beboere, får man at vide, at fra Aarhus K kan man nå alt på gåben! Lokalområdet giver mulighed for at udleve den enkeltes hverdagsdrømme med det centrale storbyliv i gåafstand.   

Aarhus K

- et lokalsamfund med mange kvarterer